dimarts, 12 de febrer del 2008

LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM


Dones de Lleida, col·lectiu feminista de les Terres de Lleida, posem en evidència, una vegada més, que quan les lleis no connecten amb la realitat i es basen en prohibicions moralistes no consensuades amb la ciutadania són lleis inoperants.

La llei actual no dóna resposta a la demanda de les dones que s'acullen als tràmits legals, i possibilita processaments i judicis a dones que avorten o a persones que intervenen

Vint-i-dos anys desprès altre cop els jutges tornen a cridar a declarar dones pel fet d’exercir els seus drets, tanquen clíniques i acusen professionals, actuacions que ens recorden temps passats. Tot això suposa una clara vulneració de la llibertat de decidir sobre el nostre cos i la nostra maternitat.

Davant aquesta actitud jurídica amb els diferents comportaments de la judicatura, la fiscalia i magistratura a l'hora de tirar endavant o no aquests processos, amb la conseqüent violació que comporta del dret a la intimitat de les dones i de la seva llibertat, fan que sentim que una democràcia que reconeix determinats drets però aquests no estan protegits amb la mateixa fermesa, ni amb la mateixa intensitat que altres, com en el cas de les dones, deixa de ser un valor democràtic, amb l'agreujament que suposa per part de les institucions estatals i catalanes pel fet de no haver donat resposta fent el necessari a l'hora de protegir els drets de les dones.

Dones de Lleida lluitarà per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida. És una part fonamental de la nostra salut i del nostre benestar físic, mental i social.

Per això exigim:

- L'elaboració d'una nova llei que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
- Que l'avortament surti immediatament del Codi Penal.
- Que l'avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l'objecció de consciència a cada centre públic. A Catalunya només és fan un 2'9% d'IVE en la xarxa pública.
-Demanem que els governs estatal i català garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que els professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d'aquest dret.
- Exigim que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones: informació sexual i afectiva a tots els nivells d'ensenyament per a noies i nois i mètodes anticonceptius gratuïts i de fàcil accés.

Col·lectiu Dones de Lleida