dimecres, 11 de juny del 2008

L’avortament fora del Codi penal i dins de la sanitat pública!

Dones i homes de Lleida hem de declarar als jutjats penals per la defensa de Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït

A finals de l’any passat amb la acusació de grups ultra-conservadors contra les dones que han avortat, fou detingut el personal mèdic i es procedí a la requisada de les fitxes mèdiques en algunes clíniques que es practicaven avortaments a Barcelona i altres indrets de l’Estat espanyol. Amb aquesta acusació es pretén posar fre a les legítimes demandes de les dones sobre les decisions del seu propi cos.

Les dones organitzades en grups locals, i a través de la Campanya pel Dret a l’Avortament que hem endegat sota el lema “Les dones parim, les dones decidim. Jo també he avortat”, hem contestat recollint autoinculpacions de més dones i homes, amb un doble objectiu: donar suport a les persones denunciades i exigir modificacions a la previsió normativa vigent del 1985, del tot insuficient, que desatén les dones i les persones professionals de l’àmbit sanitari.

A Lleida, avui ha estat cridada una dona a declarar als jutjats i fa unes setmanes ho va estar un home per signar autoinculpacions que foren cursades als jutjats de Tarragona. És possible que aquestes citacions judicials continuïn.

Som conscients que per avançar és necessari qüestionar i pressionar, i que les llibertats de les dones s’aconsegueixen amb la mobilització i el compromís. Per tot el que us hem exposat, continuarem reivindicant i demanant la solidaritat de tothom: l’avortament fora del codi penal. Lliure i gratuït, ja!


Grup de Dones de Lleida
Lleida, 11 de juny de 2008


Read this document on Scribd: L’avortament fora del Codi penal i dins de