dilluns, 23 de novembre del 2009

MANIFEST A FAVOR DE LA LLIBERTAT DE LES DONES

Lleida, 25 de novembre de 2009


És dimecres, 25 de Novembre de 2009. Avui recordem que fa 49 anys les germanes Mirabal van ser assassinades a la República Dominicana pel dictador Trujillo, com a represàlia a la seua independència de pensament. L'any 1999 l'ONU estableix aquesta data per a difondre a tot el món la necessitat d’eliminar la violència contra les dones.


Dia rere dia, MANIFESTEM que:


Qui exerceix la violència no estima la víctima, només pretén el seu sotmetiment.


Les agressions físiques i emocionals reiterades provoquen més aviat o més tard danys irreparables.


La percepció de relacions de desigualtat entre homes i dones viscudes en la infantesa són molt importants, ja que condicionaran les relacions afectives en la vida adulta.


Per a aconseguir relacions igualitàries i eradicar violències contra les dones és indispensable educar i viure d’acord amb els drets humans i els valors democràtics, evitant estereotips sexistes.


I PROPOSEM les següents reflexions:


Som les dones víctimes d'una revolució social que crèiem incruenta?


Hi hauria menys dones mortes a causa de la violència de gènere si es dobleguessin al dictat dels seus propietaris sentimentals?


Cal explicar encara que les dones no són propietat dels homes?


També des d’aquí i perquè volem una democràcia paritària reclamem dels homes el compromís de rebutjar la violència en qualsevol de les seves manifestacions: físiques, psicològiques o simbòliques.


A totes i tots preguntem:


I TU, QUE POTS FER?


Si ets víctima de violència de gènere no et sentis avergonyida, només s'ha de sentir avergonyit l’agressor. Demana ajuda!


Si no et sents víctima de violència de gènere aprèn a veure, aprèn a mirar, i pensa que totes les dones ho podem ser en algun moment de la nostra vida.


Grup de Dones de Lleida.