Pàgines

divendres, 11 de març del 2011

vuit de març de 2011




Encara que, al nostre país, per llei, cada dia, les dones puguem fer sentir la nostra veu en els àmbits personal i social, aquest 8 de març de 2011 volem aprofitar-lo per donar veu a altres dones que encara no són prou escoltades.
En aquest moment, creiem que és molt important expressar el nostre suport a les la ciutadania de molts països àrabs que es revolta contra dels sàtrapes que governen els seus pobles. Aquestes últimes setmanes als carrers de ciutats com El Caire, Tunis, Rabat o Trípoli, hem vist moltes dones exigint democràcia. Volem donar suport a totes aquestes dones.
Des de Catalunya, part de la vella Europa, diem que sense paritat no hi ha democràcia, ni aquí ni en lloc, i que totes plegades estem ben lluny d’aconseguir-la.
També pensem que en aquesta Europa etnocèntrica no tenim la veritat absoluta pel que fa al sentit que tenen les formes d’expressió cultural d’altres col·lectius que per raons de necessitat mútua s’han establert al nostre territori. En la nostra ciutat concretament, hem significat la indumentària d’algunes dones com a pèrdua de la seva dignitat. I ho hem fet com si ignoréssim que els costums no es poden canviar d’un dia per un altre, a cop de prohibicions. Tant costa d’entendre que la dignitat d’una dona no rau en la seua manera de vestir? Tampoc la dignitat d’una dona s’ha de utilitzar com a argument per prohibir la prostitució; no són elles qui perden la dignitat, qui la perd són els usuaris i els proxenetes.
Resumint, avui 8 de març, dia per a la reivindicació dels drets de les dones, perquè volem, perquè és el nostre dret i perquè no volem que ningú parli en el nostre nom, volem manifestar, amb la nostra veu, que la dignitat no ens la pot donar ni prendre ningú, només la perdem quan nosaltres mateixes ens perdem el respecte. I perdre’s el respecte es pot fer vestit o vestida amb pantalons o faldilles, amb gel·laba o nikab, però sobretot la perdem quan som conscients de que no actuem de manera coherent amb el nostre pensament i els nostres sentiments.
Lleida, a vuit de Març de 2011
Grup de dones de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada