dijous, 24 d’abril del 2008

Trobada amb Sebastià Barranco i Sant Jordi

El col•lectiu dones de Lleida, continuant amb la seva reivindicació pels drets de les dones, especialment en matèria de salut i dona, es va reunir dimarts amb el Director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Dr. Sebastià Barranco, el gerent territorial de l'Institut Català de la Salut a Lleida, Dr. Gerard Ferrer, i els responsable d'ASSIR Lleida, Dr. González i Dra. Marta Miret, per dur a terme una xerrada - col•loqui en la que es van plantejar qüestions com: el sistema actual de serveis que ofereix el departament de salut, l'educació sexual que tenen els i les adolescents als instituts, el tractament protocol•litzat i control preventiu de les diferents malalties relacionades amb les dones... i també es va posar sobre la taula les dades que ens interessaven al col•lectiu com: el nombre real d'anticoncepció d'emergència que es recepta a Lleida, el nombre d'avortaments, el nombre d'embarassos entre adolescents, si existeix o no objecció de consciència entre els metges ginecòlegs que exerceixen a la pública, etc.

Després de l’intressant col•loqui i no satisfetes amb les dades actuals que se’ns van facilitar, vam acordar continuar treballant i reivindicant el desaparegut centre de planificació familiar a Lleida, ja que considerem que el sistema actual d'atenció a la dona en la salut sexual i reproductiva és del tot insuficient, i que cal de manera immediata tornar a reivindicar el desaparegut centre, ara més que mai que està a punt de desaparèixer del tot, ja no només com a ubicació sinó inclús els professionals que hi treballaven.

Durant la jornada del dia de sant jordi, amb una paradeta al costat de la catedral de Lleida, vam recollir signatures per demanar la reobertura del centre i ja en portem unes 120 en només 4 hores. En l'stand, oferíem diferent informació d'interès de salut i dona, i recollíem també autoinculpacions en el si de la campanya catalana, jo també avortat.

Continuant amb les diferents activitats que es duen arreu de Catalunya per la campanya del dret a decidir sobre el propi cos, Dones de Lleida, s'unirà a la manifestació que es durà a terme el proper dissabte 26 a Tarragona.



Read this doc on Scribd: presentaciodones