dimecres, 7 de novembre del 2012

L'Hortènsia, en la nostra memòria.


El passat 4 d’octubre de 2012, el Grup dones de Lleida, va presentar una instància a la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida en la què sol·licitava que les jornades tècniques que s’organitzen anualment des d’aquesta regidoria envers al dia internacional d’eradicació de la violència masclista a l’entorn del 25 de novembre duguessin el nom de la companya, amiga i ex-regidora de la corporació Hortènsia Alonso i Veiga.
L’extens currículum de l’Hortènsia destaca per la seva constant lluita per la protecció a les víctimes de violència de gènere i pel seu compromís amb els drets de les dones de Lleida i comarques, i l’avala en aquest reconeixement que des del grup de dones demanàvem:

HORTENSIA ALONSO I VEIGA, va néixer a  Lleida el dia 14 d’abril del 1953 i va morir a la nostra i seva ciutat el dia 9 de febrer del 2010. Va ser professora de treball social, regidora de l’Ajuntament de Lleida i Consellera Comarcal del Segrià.

Activista d’esquerres i feminista, va militat al  PSC, al Grup de Dones de Lleida i a la UGT. Va lluitar pels drets de les persones i per les llibertats i fou la responsable de l’observatori per a les Víctimes de la Violència de Gènere a la subdelegació del Govern a Lleida. Com deia “LA COMISSIO D’AVALUACIÓ I SEGUIMENT DEL PROTOCOL D’ATENCIÓ A LES DONES EN SITUACIO DE VIOLENCIA MASCLISTA” en un article als diaris locals: “Ha estat una dona fidel als seus principis que també ha sabut traslladar a la seva vida professional”

En el ple del passat divendres 26 de novembre, l’Ajuntament de Lleida va aprovar per UNANIMITAT la nostra proposta i en les jornades d’enguany previstes pel proper 28 de novembre, per primera vegada durant el nom en record i memòria de l’Hortènsia.

Des d’aquest bloc volem fer extensiu el nostre agraïment a totes les entitats i a totes les dones i homes que a nivell individual han recolzat la iniciativa i a l’Ajuntament de Lleida per fer-la possible.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ηowԁy! Thіs is kіnd of off topic but ӏ need sοmе аdvicе from an establіѕhed blog.
Iѕ it veгy dіfficult to set up your own blog?

I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about сreаting my oωn but I'm not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? With thanks

my blog; best womens trail running shoes

Anònim ha dit...

Hey just wanted to give you a brief heads up and let you know a
few of the images aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a linking issue.

I've tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

Also visit my web site - Cartridges For Electronic Cigarettes

Anònim ha dit...

Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other websites?
I have a blog based on the same topics you discuss and would love to have you share
some stories/information. I know my subscribers would value your work.
If you're even remotely interested, feel free to shoot me an email.

Here is my web blog; Opioid Addiction Treatment

Anònim ha dit...

Hola! I've been reading your web site for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Kingwood Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic work!

My blog: vera wang lavender shoes sale